Logo_no text

Aurinkoenergian hyödyt

Miksi Aurinkosähkö?

Aurinkosähkö on vähäpäästöisimpiä tapoja tuottaa sähköä itse. Aurinkosähkön merkitys on huomattavaa myös Suomessa. Suomessa auringon säteilyenergia on lähes yhtä suurta kuin Pohjois-Saksassa. Erottava tekijä on ajoitus – meillä tuotto painottuu enemmän kesäaikaan.

Aurinkopaneelijärjestelmät vaativat todella vähän huoltoa ja ne hankitaan yleisesti kolmeksikymmeneksi vuodeksi. Valmistajat takaavat paneelille 25:n vuoden takuun.

Itse tuotettu sähkö vähentää sähkölaskusi riippuvuutta sähkön hinnasta ja auttaa näin suojautumaan sähkön hinnan nousulta. Aurinkoenergiaa tuottamalla säästää ostosähkö-, sähkönsiirto- ja sähköveromaksuissa.

Nyt on auringon aika!

Onko aurinkosähkö hyvä diili?

Aurinkoenergian hintakehitys ja niiden kasvanut hyötysuhde vaikuttavat merkittävästi järjestelmien takaisinmaksuaikaan. Aurinkopaneelijärjestelmien takaisinmaksuaikaan vaikuttaa myös moni muukin tekijä. Esimerkiksi järjestelmän tehokkuus, paikan valinta, suuntaus, paneeleiden asennuskulma sekä sähkön ja järjestelmän hinta vaikuttavat takaisinmaksuaikaan.

Aurinkopaneeleiden hankinta tulee taloudellisesti kannattavaksi ja nostaa kiinteistösi arvoa. Laitteiden pitkän eliniän ansiosta kannattavuutta on hyvä tarkastella ensisijaisesti rahoille saatavan tuoton kautta. Aurinkovoimala voi saavuttaa rahoille 5-10%:n sijoitetun pääoman tuoton. 

Solar Age pitää aina huolen, että asiakas saa rahoilleen parhaan vastineen ja aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika pysyy järjestelmän hinnan huomioon ottaen maltillisena. On hyvä muistaa, että aurinkopaneelien hankinta on ympäristöteko pitkäksi aikaa.